Inge van Calkar
Inge van Calkar
Inge van Calkar

za 08 aug - 20.30 uur Kleine Arena muziek

Inge van Calkar

Stortemelk Duinpansessie

'Weten waar je goed in bent en daar serieus werk van maken. Schepen achter je verbranden en een nieuwe koers durven varen, dat is waar Inge van Calkar mee bezig is sinds ze het ‘elektronica-licht’ heeft gezien' lezen we op haar website. Na de indie op het album Reset (2018) schoof de Groningse gestaag richting electropop. Dat hebben we vorige zomer zelf meegekregen in De Bolder, onder meer via de heerlijke zomerhit Touchdown - TopSong overigens bij NPO Radio 2. Die zender noemde haar al eens de Nederlandse Kylie Minogue, maar zelf spreekt Inge liever van ‘Kylie meets Garbage’. Pop met een scherp randje, aan de ene kant mainstream en aan de andere kant retro ‘90s synthpop. Vaak echte 'bangers', die het goed doen zowel op de radio als in clubs en op festivals. We zijn nu al benieuwd naar Full Color, haar volgende album.

Inge van Calkar staat al vanaf haar 15de bijna jaarlijks in De Bolder op Stortemelk. Eerst als lid van het Ysis-trio, met Sanne Hans, later alleen en vervolgens met haar eigen band. Wij zijn altijd fan geweest en dat zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zo blijven. Nu akoestisch in onze Kleine Arena, met op bas Frank Fiedler.

Bij onze Stortemelk Duinpansessies kunnen, of liever gezegd mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn. Vooraf moet je hiervoor reserveren via www.recreatiestortemelk.nl. Aanvang is altijd 20:30 uur en de locatie de Kleine Arena (de duinpan buiten Stortemelk, naast Vak Groen). Het publiek zit tijdens deze sessies. Kleedje mee dus.

Inge van Calkar

Foto: Jan Lenting

Website Inge van Calkar
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey