Nieuwsoverzicht

wo 25 nov

Een nieuw type huurtent

De 6-persoons Bultrug 

Vanaf het volgende seizoen is er een nieuw type huurtent aan ons bestaande assortiment toegevoegd: de Bultrug. Dit volledig ingerichte tunnelmodel staat op Vak Paars en en bestaat uit een woonggedeelte met eettafel en zithoek, een slaapgedeelte met een 2-persoonsbed beneden en een 2-persoonsbed op een vide, een slaapkamer met een stapelbed en een sanitairruimte.

Wij vonden het een mooi idee om dit model te vernoemen naar de walvis die in 2004 aanspoelde op het Vlielandse strand. De toenmalige Vlielandse burgemeester vreesde voor de volksgezondheid en liet het skelet begraven. Toen Texel aangaf dit te willen tentoonstellen, werd het opgegraven en naar het buureiland verscheept. In 2009 kwam het geraamte van de bultrug voor een half jaar terug op Vlie, in de Noordwester.

Met de huurtent 'Bultrug' is het dier toch weer een beetje op ons mooie eiland. Gezien de vorm geen gekke naam ook ... Houdt voor het beeldmateriaal bij én vervolg van dit verhaal onze website en de social media van Stortemelk in de gaten. 
(Afbeelding: Hans van Gurp)

Een nieuw type huurtent
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey