2019-04/1554302627_0589-stortemelk-paard-zanda-0026-0437

Foto: 2019-04/1554302627_0589-stortemelk-paard-zanda-0026-0437

De vakantiespullen worden met paard en wagen bij uw tent afgeleverd. Zo gebeurt het al decennia lang bij ons.

Bagagevervoer 2019

Naar, op en vanaf kampeerterrein Stortemelk

Tijdens de drukke periodes - bijvoorbeeld tijdens Hemelvaart, Pinksteren en de mei- en zomervakantie - verzorgt Stortemelk dit jaar samen met Rederij Doeksen het (betaalde) bagagevervoer van onze kampeerders. Uw spullen gaan dan rechtstreeks - op speciale Stortemelk-bagagekarren - van de Doeksen-terminal in Harlingen naar Stortemelk en retour. Op Stortemelk wordt de bagage zoals gebruikelijk rondgebracht met paard en wagen of met elektrische karretjes.

Van Doeksen-terminal Harlingen naar bagageterrein van Stortemelk
Na de kaartcontrole bij de Doeksen-terminal in Harlingen deponeert u uw bagage in de op de kade gereedstaande Stortemelk-bagagekarren van Doeksen. Deze worden direct na aankomst en zonder overslag op de Veerdam naar het bagageterrein van Stortemelk (tegenover de grote loods) gereden.

Wanneer er in Harlingen geen Stortemelk-bagagekarren staan - buiten de drukke periodes bijvoorbeeld - deponeert u uw bagage in de normale Doeksen-karren. Op de Vlielandse Veerdam staat er altijd een bagagemedewerker van Stortemelk die uw bagage desgewenst in ontvangst neemt en naar Stortemelk brengt. Daar rekent u af en rijden wij indien gewenst de spullen naar het juiste kampeervak.

Bagagelabels en vervoer op Stortemelk
Op het bagageterrein betaalt u voor het vervoer van uw spullen en ontvangt dan per stuk bagage een label voor €2,00. Dat label is het bewijs dat voor vervoer is betaald (naar, op en vanaf Stortemelk). Wij bevestigen het door u gekochte label aan uw bagagestuk en noteren daarop bij welk kampeerveld of toiletgebouw dit afgeleverd moet worden. Ook wanneer u geen gebruik maakt van het vervoer op Stortemelk of het retour naar Harlingen betaalt u €2,00 per bagagestuk dat u op Stortemelk van de babagekar ophaalt.

Wij verwachten (onder voorbehoud van wijzigingen) de bagage omstreeks 11:30 uur (na de ochtendboot) en 16:30 uur (alle bagage van de reguliere middagboot en de sneldienst van 14:20 uur wordt samengevoegd) en 21:00 uur (na de avondboot) op het kampeerterrein rond te brengen.

Van het kampeerterrein naar Harlingen
Voor bagagevervoer (retour) van kampeerveld naar Harlingen bevestigt u de label(s) weer aan de koffer(s) en geeft u daarop aan met welke boot uw spullen naar Harlingen moet worden meegenomen (11:45 uur of 16:45 uur en op vrijdag de sneldienst van 15:20 uur).

Heel belangrijk: zet uw bagage op tijd langs de verharde weg. Voor de 11:45-boot is dat vóór 9:00 uur, voor de 16:45-boot vóór 14:00 uur en voor de 15:20-sneldienst op vrijdag vóór 11:00 uur.

Goed om te weten

 • De aangeschafte labels bewaart u goed voor de terugreis
 • Extra labels (prijs: €2,00) kunt u aanschaffen bij onze receptie en in de Stortemelk Vakantie-Super
 • Vervoer van uw bagage is voor eigen risico
 • Zonder label worden uw spullen niet meegenomen
 • Er wordt geen bagage vervoerd naar de ochtendboot van 07:00 uur
 • Uiteraard kunt u uw bagage ook zelf meenemen van het bagageterrein op Stortemelk naar uw kampeerplek
 • Op het bagageterrein staan grotere en kleinere bagagekarren waarmee onze gasten zelf hun kampeerspullen kunnen vervoeren. Deze karren zijn eigendom van Stortemelk en dienen op het kampeerterrein te blijven en na gebruik teruggezet te worden op het bagageterrein
 • Indien u geen gebruik wenst te maken van ons bagagevervoer, dan legt u uw spullen in Harlingen op een niet-Stortemelk-kar. U haalt uw bagage dan op de Veerdam van Vlieland van het karretje en zorgt zelf voor vervoer en vice versa voor de terugreis.

Nieuws

Programma

 • ANWB
 • Recron
 • Greenkey