Nieuwsoverzicht

di 31 aug

Innofest

Op Stortemelk

De organisatie Innofest geeft onderzoekers en ondernemers de kans om hun duurzame en nieuwe ontwikkelingen - innovaties - uit te proberen op diverse locaties. Dit jaar, van 3 tot en met 5 september, worden op Stortemelk de volgende start-ups geïntroduceerd: 

SJEU 
Wist jij dat meer dan de helft van de mensen ouder dan 75 jaar zich eenzaam voelt? Daarom brengt het bordspel SJEU ouderen en jongeren dichter bij elkaar. Tijdens het spelen worden meerdere categorieën gespeeld, die allemaal op verschillende wijze bijdragen aan meer verbinding. 

Natuerhúske
We mogen onze behoefte officieel niet doen in de bosjes, maar als je moet, dan moet je. Daarom is het Natuerhúske ontwikkeld. Deze toiletunit functioneert zonder water, stroom en riolering, terwijl er geen chemicaliën nodig zijn. Door slimme beluchting in het ontwerp, kunnen de vloeibare en vaste ontlasting op een natuurlijke manier verdrogen in een compostbak onder het toilet. Het effect is een reukloze compost. Prettig voor je neus én voor de natuur. 

Smeerkast 
Hier kunnen we helaas nog niks over communiceren, want dat beïnvloedt de test, maar ga het zeker checken!

Bluemethane
Hydroelektriciteit (elektriciteit opgewekt uit water) stoot tot wel 1 miljard ton aan broeikasgassen uit per jaar, methaan is hier één van. Methaan is een grote boosdoener als het gaat om opwarming van de aarde, het is zelfs dertig keer zo krachtig als CO2. bluemethane heeft technologieën ontwikkeld die methaan uit het water haalt en het opvangt. Hierdoor genereren we extra energie uit al bestaande infrastructuren én beschermen we onze aarde.

Innofest
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey