Basketbal-clinics met Fokke
Basketbal-clinics met Fokke
Basketbal-clinics met Fokke

di 17 jul - 11.30 uur Sportkooi sport en spel

Basketbal-clinics met Fokke

Op Stortemelk én in Flidunen

Lekker basketballen en werken aan je basketbal-fundamentals - ook tijdens je vakantie op Vlieland - om beter te worden? Dat kan:

Basketbal in de sportkooi op Stortemelk
Elke dinsdag en donderdag van 11:30 tot 12:30 uur geeft Fokke Stalman clinics in de sportkooi voor de Bolder. Iedereen, jong en oud (vanaf 8 jaar), basketballer of niet, is van harte welkom. De toegang is gratis. Hierbij gaat het vooral om plezier. De betere basketballers krijgen moeilijkere oefenstof, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen.

Basketbaltraining in Flidunen
Op zaterdagen van 10:00 tot 11:00 uur geeft Fokke ‘echte’ basketbaltrainingen in Sportcentrum Flidunen aan spelers van 10 jaar en ouder. Deze training is bedoeld voor de gevorderde basketballers, die lid zijn van een club en competitie spelen. Uiteraard zijn straatbasketballers (3 tegen 3) ook van harte welkom. Je moet zelf inschatten of je het niveau aan kunt. Er wordt gewerkt aan basketbal-fundamentals, waarbij het voornamelijk draait om individueel beter worden. De toegang bedraagt € 5,00. Eerst een keer komen kijken mag natuurlijk altijd.

Fokke Stalman, van huis uit docent lichamelijke opvoeding, komt al zijn hele leven op Vlieland en heeft zelfs een aantal jaren op Stortemelk gewerkt. Naast zijn baan als sportdocent heeft hij zich - eerst als speler en later als coach - in de vrije uurtjes altijd bezig gehouden met basketbal. In Nederland coachte hij voornamelijk jeugd, eerst bij de Basketball Academy van Groningen, en later bij het beloftenteam van Donar (Groningen). De afgelopen drie jaar is hij als jeugdcoach actief geweest in het buitenland, uitkomend op het hoogste niveau van Europa.

Fokke's schone schoenen-tip
In de sporthal zijn binnenschoenen verplicht. Zijn jouw sportschoenen vies? Niet getreurd: thuis (in de tent) een beetje waspoeder vragen en je schoenen met een (nagel)borstel boenen bij het toiletgebouw. Wasmiddel ‘schuurt’, je hebt ze in no-time weer stralend wit.

Tot ziens in de sportkooi of in Flidunen!

Basketbal-clinics met Fokke
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey