J'aime La Vlie - het festival
J'aime La Vlie - het festival
J'aime La Vlie - het festival

vr 30 jun t/m zo 02 jul Grote Zaal muziek, vlieland

J'aime La Vlie - het festival

Een weekendlang Vlie & Eurovisie

J'aime La Vlie is een nieuw festival, waarbij alles wat mooi is aan Vlieland samensmelt met alles wat leuk is aan het Eurovisiesongfestival. In het leven geroepen door enthousiaste songfestivalfans (OGAE NL), voormalig ESF-deelneemster Esther Hart (NL 2003) en kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Het podium van de Grote Zaal is onder meer gereserveerd voor een soloconcert van Tom Dice (singer-songwriter én ESF-deelnemer namens België in 2010) en het 'Big Eurovision Concert' op zaterdag, waarbij zes oud-deelnemers bekende en onbekendere songfestival-hits zingen opvoeren onder begeleiding van een live band (de kern van 'onze' Casanova's!). In de historische Nicolaaskerk wordt een Sing-A-Long gehouden door het lokale koor Van Alles Wad met zangeres Esther Hart (NL 2003). En ter afsluiting van het event is daar een soloconcert van Lenny Kuhr, winnares voor Nederland in 1969. Songfestival-DJ's draaien eurovisieplaatjes in de Kleine Zaal van de Bolder en discotheek De Stoep heeft de 'JLV'-afterparty van zaterdag al ingeroosterd...

Tussendoor is het festival gevuld met eiland gerelateerde vakantie-activiteiten als strandsculpturen maken, yoga en een kampvuur op het strand, wellicht een zonsopgangwandeling, oesters plukken op het wad en een wandeling door het dorp Oost-Vlieland onder leiding van een gids en meer. Wie weet schuift Jöran Steinhauer (Letland 2014) met zijn gitaar aan bij het kampvuur, sta jij ineens samen met Lisa Angell (Frankrijk 2015) oesters te plukken op het wad, of zit Glen Vella (Malta 2011) naast jou tijdens de yoga-sessies! Op zondagmiddag neem je de veerboot weer terug naar huis met een koffer vol Eurovisie-eilandbelevingen en -herinneringen!

Lees alles over tickets (kinderen, jongvolwassenen en volwassenen), programmering, locaties en meer op de J'aime La Vlie-website. Met je JLV-passe-partout kun je kortingen krijgen op een Stortemelk-huurtent (weekendarrangement), diverse hotelkamers en op fietshuur (zie de site). En check Jaime La Vlie FB!

J'aime La Vlie - het festival
Website J'aime La Vlie
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey