Josee Koning en Batida
Josee Koning en Batida
Josee Koning en Batida

zo 19 aug - 14.00 uur Grote Zaal muziek

Josee Koning en Batida

Braziliaanse muziek en Lennaert Nijgh-klassiekers

'Josee Koning en de band Batida waren in de 80-er jaren de eerste band in Nederland die zich compleet wijdden aan de Braziliaanse muziek. De band maakte een vliegende start met succesvolle buitenlandse tournees en concerten op grote jazz festivals. Ook traden ze enkele malen op Vlieland op (tijdens het directeurschap van Hans Bijtelaar - red).

Onlangs verscheen een nieuw project van deze formatie, het album ‘Verloren en Gevonden, Josee Koning zingt Lennaert Nijgh’. In het Literatuurmuseum werden nog niet eerder getoonzette teksten van Lennaert Nijgh (1945-2002) ontdekt. Lennaert schreef voor Boudewijn de Groot, Liesbeth List en Rob de Nijs. Josee, Lennaert’s laatste echtgenote, vroeg diverse componisten hier muziek bij te maken. Zo ontstonden er prachtige nieuwe liederen met muziek van onder andere Herman van Veen, Frank Boeijen en Han Kooreneef. Samen met haar vroegere band Batida nam ze vervolgens het album Verloren en Gevonden op.

Tijdens dit middag-concert in de Grote Zaal van De Bolder zal Batida verrassen en ontroeren met de mooiste Braziliaanse muziek gecombineerd met Nijgh-klassiekers en nieuw materiaal van de recente CD.'

Naast zangeres Josee Koning bestaat Batida uit topmuzikanten Karel Boehlee (piano), Peter Tiehuis (gitaar), Theo de Jong (bas), Gerhard Jeltes (drums), Nippy Noya (percussie) en Bart Fermie (percussie). Dit is weer zo'n optreden om niet te mogen missen.

Josee Koning en Batida
Website Josee Koning & Batida
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey