Josee Koning en Batida
Josee Koning en Batida
Josee Koning en Batida

zo 18 aug - 21.00 uur Grote Zaal muziek

Josee Koning en Batida

Braziliaanse muziek en Lennaert Nijgh-klassiekers

Josee Koning en de band Batida waren in de 80-er jaren de eerste band in Nederland die zich compleet wijdden aan de Braziliaanse muziek. De band maakte een vliegende start met succesvolle buitenlandse tournees en concerten op grote jazz festivals. Ook traden ze enkele malen op Vlieland op (tijdens het directeurschap van Hans Bijtelaar - red). 

Vorige zomer was Batida terug op Stortemelk met fantastisch middag-concert in de Grote Zaal van De Bolder, waarin de band verraste en ontroerde met de mooiste Braziliaanse muziek gecombineerd met Nijgh-klassiekers en nieuw materiaal van hun laatste CD 'Verloren en Gevonden'. Op dat album staan liederen met niet eerder getoonzette teksten van de in 2002 overleden Lennaert Nijgh op muziek van onder anderen Herman van Veen, Frank Boeijen en Han Kooreneef. 

Naast zangeres Josee Koning bestaat Batida uit topmuzikanten Karel Boehlee (piano), Peter Tiehuis (gitaar), Theo de Jong (bas), Gerhard Jeltes (drums), Nippy Noya (percussie) en Bart Fermie (percussie).

Josee Koning en Batida
Website Josee Koning & Batida
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey