Rayen Panday, Nabil Aoudad Ayad en Martijn Kardol
Rayen Panday, Nabil Aoudad Ayad en Martijn Kardol
Rayen Panday, Nabil Aoudad Ayad en Martijn Kardol

za 29 jul - 21.00 uur Grote Zaal theater

Rayen Panday, Nabil Aoudad Ayad en Martijn Kardol

Driemaal stand-up, driemaal top

Nabil Aoulad Ayad is een veelzijdige duizendpoot, die zowel on screen als on stage regelmatig te zien is, onder meer bij BAAS Raymann en de improvisatieshow Alpacas. De geboren Waalwijker was als kind al niet weg te slaan bij schoolmusicals (hij zingt en danst ook niet onverdienstelijk), groeide op met de grappen van Hans Teeuwen - later zijn grote inspiratie - en won in 2006 het Nederlands Kampioenschap Human Beatboxing. Als finalist van het Leids Cabaret Festival in 2015 roemde de jury Nabil's 'vermogen om zijn kwetsbaarheid om te zetten naar goede grappen'. Intussen presenteert hij een (leerzaam en hilarisch) voetbalprogramma voor kinderen en staat hij komend najaar in het theater met zijn avondvullende show 'Tijdmachine', waarin hij als muzikaal talent terugduikt in het nostalgische gevoel van de jaren '90.

Martijn Kardol vertrok op zijn 18de jaar vanuit zijn geboortedorp Barneveld naar Londen. Daar werd hij fan van Arsenal, werkte hij in een jazzclub en kreeg hij zijn eerste spel- en zanglessen. In 2010 verhuisde hij naar Amsterdam, om Sociologie en Zweeds te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Na de BNN University, de eigen opleiding van BNN, mocht hij blijven werken als producer van verschillende radioprogramma's. Maar op het cabaretpodium bleek het pas echt raak voor wat betreft zijn talenten: na alle voorkomende prijzen gewonnen te hebben op het Groninger Studenten Cabaret Festival, won hij dit jaar ook alles tijdens het Leids Cabaret Festival. Momenteel is het aan het try-outen met 'Bang'. Deze voorstelling gaat op 3 november 2017 in premiëre.

Rayen Panday, Zaandammer en voormalig rechtenstudent aan de Amsterdamse UvA, begon pas in 2008 met stand-up comedy, iets wat hij stiekem al heel lang wilde. Hij won meteen de persoonlijkheidsprijs in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festiva en er volgden verschillende festivals- en theateroptredens in Nederland. Panday toerde vanaf januari 2016 met zijn alweer derde avondvullende cabaretvoorstelling 'Niet Verder Vertellen'. Hij schreef teksten voor het tv-programma van Jörgen Raymann, De Dino Show van Jandino Asporaat en won onlangs ook nog even de taalquiz De Tafel van Taal. De herkenbaarheid en het persoonlijke van zijn verhalen, z'n typetjes en zang blijken ook over de grenzen aan te slaan: hij speelde in Europa, India, Suriname, de Antillen, Thailand en de Verenigde Staten. In een recent Volkskrant-artikel over afkomst in Nederland relativeert hij zijn eigen Hindoestaanse achtergrond in combinatie mijn zijn beroep als volgt: ,,In New York interesseert het niemand hoe ik via India en Zuid-Amerika in Europa ben terechtgekomen. Daar moet je grappig zijn. Dat is het enige."

Niet missen, dit.

Rayen Panday, Nabil Aoudad Ayad en Martijn Kardol
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey