Nachtgasten
Nachtgasten
Nachtgasten

wo 26 jul - 21.00 uur Grote Zaal theater

Nachtgasten

Laaiend spannend improvisatietheater

Wegens groot succes elk jaar op herhaling tijdens de Stortemelk Theaterweek, dit opwindende improvisatietoneel. Deze editie storten acteurs Maarten Wansink, Niek van der Horst, Anne Rats, Margje Wittermans en Wimie Wilhelm zich vrijwillig in het ongewisse. 

Het concept van Nachtgasten is in 2008 bedacht door Koen Wouterse - samen met collega-acteurs Niels Croiset, Koen Wouterse, Jef Hoogmartens en Yorick Zwart - op zoek naar een nieuwe manier van toneelspelen. 

Het recept is als volgt: behalve een algemeen verhaal krijgen de vier of vijf acteurs 'van dienst' (telkens andere) ook allemaal een persoonlijk verhaal met een persoonlijk geheim mee. Dit persoonlijke verhaal is geheim voor de andere acteurs, maar niet voor het publiek. Vervolgens krijgen de spelers anderhalf uur de tijd om dit uit te spelen. Een levende nachtmerrie voor welke acteur dan ook, zou je denken, in ieder geval de omgekeerde wereld, want het aanwezige publiek weet meer dan degenen op het toneel. Maar ook voor dat publiek is het vaak zweten geblazen: behalve hilarisch en spannend is het soms billenknijpend gênant. Één geruststelling: uiteindelijk komen acteurs en publiek er altijd uit.

Nachtgasten
Website Nachtgasten
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey