New Cool Collective
New Cool Collective
New Cool Collective

di 21 aug - 22.00 uur Grote Zaal muziek

New Cool Collective

Hippe jazz, dance, latin, salsa, afrobeat and boogaloo

Al heel lang stond de band op het verlanglijstje van Stortemelk en nu is het zover! In het jaar dat 'New Cool' 25 jaar bestaat, gaan ze voorzeker ook onze Grote Zaal platspelen. 2018 is niet alleen een feestelijk jaar voor NCC, het staat vooral in het teken van het onlangs verschenen album Electric Monkey Sessions 2 - het vervolg op het alom geprezen Electric Monkey Sessions. Hiervoor dook de achtkoppige band wederom de Amsterdamse Electric Monkey studio in met het idee een nog rauwere en analoge sound na te streven. De opnames vonden plaats in de meest pure vorm: met zijn allen tegelijkertijd in één ruimte, een paar microfoons, enkele takes, rechtstreeks op tape. De analoge space dubs van eigenaar/engineer Kasper Frenkel maken het vintage plaatje compleet. Het resultaat is een veelzijdig album met een eigenwijze psychedelische cumbia vibe.

Het begon allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman live meespeelde met de platen van DJ Graham B: een unieke combinatie. Uiteindelijk leidde dit tot het achtkoppige NCC, dat niet alleen ontelbaar vaak heeft getourd langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld, maar ook op de meeste gerenommeerde rock- en popfestivals stond. Altijd op hun eigen manier, en altijd feest. Daarnaast werkte de band afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

Met Benjamin Herman (saxofoon), Rory Ronde (gitaar), Joost Kroon (drums), Frank van Dok (percussie), Jos de Haas (percussie), Willem Friede (toetsen), Leslie Lopez (bas) en David Rockefeller (trompet).

New Cool Collective

Foto: IAmKat

Website New Cool Collective
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey