Katinka Hartkamp

Foto: Katinka Hartkamp

Paul Kramer

Foto: Paul Kramer

Martijn Heitbrink

Foto: Martijn Heitbrink

En 's nachts is het er zo donker dat je de melkweg ziet

Vlieland

Vakantie-eiland

Tijdens de 95 minuten durende overtocht voelen de meeste vakantiegangers het al, maar zodra ze een voet op de Vlielandse Veerdam hebben gezet, weten ze het zeker: het is hier anders en je voelt je hier anders. Verdwenen is het vasteland met alle dagelijkse beslommeringen: hier heersen rust en totale ontspanning en het unieke en avontuurlijke eilandgevoel. Vanaf de hoge duintoppen van dit kleinste Waddeneiland ziet men rondom namelijk niets dan zee.

Op Vlieland kun je uren struinen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Door de prachtige duinen en bossen, over het eindeloos lange strand of de Vliehors: de 'Sahara van het Noorden’. Daarnaast is er de historische Dorpsstraat van Oost-Vlieland met gezellige terrasjes, restaurants, cafés, winkeltjes en een fraai bioscoopje. En cultuur staat er – mede door het programma-aanbod van kampeerterrein Stortemelk – hoog in het vaandel.

Vlieland fietseiland

Eilandgasten moeten hun auto, motor of brommer op de wal achterlaten, en dus is de fiets het meest gebruikte vervoermiddel op het eiland. Kenmerkend voor een Vlieland-vakantie is dan ook voor velen het geluid van knerpende fietsbanden op de talloze schelpenpaadjes.

Nieuws

Programma

  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey