Michelle Davids & The True Tones 'XL'

Gloedvolle, klassieke soul

Dinsdag 13 augustus 2024 - Grote Zaal - 22:00 uur
22:00 uur

'Michelle David & The True-tones weten hoe je een gloedvolle avond klassieke soul presenteert. Met hun opzwepende grooves, krachtige vocalen en sterke melodieën is al menig festivalweide bezworen. Maar ook in talrijke clubs, concertzalen en poptempels zijn – in binnen- en buitenland – inmiddels de voegen op barsten getest; van Pinkpop tot North Sea Jazz en tours van Spanje tot Scandinavië is elke show een onvergetelijke live-ervaring. Daarnaast is ook de discografie van de band veelgeprezen; een Edison-nominatie, Album van de Maand op het Franse radiostation FIP tot Album of the Year bij het Britse BBC Radio 6 Music.

Op het nieuwe album Brothers & Sisters – wellicht het beste album van Michelle David & The True-Tones – grijpt de band terug naar een wat rauwer en energieker geluid. De band haalt de inspiratie uit oude gospel, de klassiekers van het vermaarde Stax-label, of de platen van Bobby Womack, om maar wat dwarsstraten te noemen. Met die gedachte is de nieuwe plaat van Michelle David & The True-tones ook opgenomen; live met de volledige band; tegelijkertijd in één ruimte; energiek, authentiek en meeslepend. Al hoor je in alle gevallen het onmiskenbare geluid en de boodschap van Michelle David & The True-tones', aldus de bio.

De boodschap van het laatste MD&TT-album gaat meer dan ooit over 'ons' & 'wij' en de uitdagingen waar de huidige tijd ons voor stelt. En zoals eigenlijk altijd het geval bij Michelle over liefde, eenheid en saamhorigheid. Gebracht met die dijk van een stem, puur, oprecht en swingend - excusez le mot - als de neten.

Inmiddels zijn we de tel kwijt, zo vaak al lieten Michelle David & The True de Grote Zaal achter in extase. Vanavond treedt de zangeres niet alleen aan met haar vaste begeleiders Paul Willemsen (gitaar, basgitaar), Onno Smit (gitaar, basgitaar) en Bas Bouma (drums), maar neemt ze ook een set blazers mee. Tot slot onze vaste boodschap: van een concert van Michelle David & The True Tones word je een beter mens. Gaan dus!

HIer een gouwe maar onverslijtbare ouwe:

Michelle Davids & The True Tones 'XL'