Stortemelk Halve Marathon

Jubileumeditie: de 25-ste!

Zondag 11 augustus 2024 - 11:00 uur

Voor de 25ste keer kunnen hardlopers en loopliefhebbers zich opmaken voor de 21,0975 km - ga er maar aanstaan - door Vlielands bos en duin en over verharde weg en schelpenpad. Ook de 10 en 5,5 km staan weer op het programma. De deelnemers van deze drie afstanden starten bij de ingang van kampeerterrein Stortemelk. De eerste afstand wordt om 12:30 uur 'afgeschoten'.

Voorafgaand daaraan (vanaf 11:00 uur) is er tweemaal de 'Ministortelon': voor kinderen t/m 8 jaar en jeugd van 9 t/m 12 jaar. Het parcours van ongeveer 2 km loopt over het terrein van Stortemelk. Iedereen is winnaar en bij de finishlijn, voor de Stortemelk-snackbar, krijgen al deze sportieve jongelingen naast de verdiende toejuichingen een ijsje en een medaille.

Na de prijsuitreiking op het Bolder-terras (om 15:30 uur) spelen de Casanova's zoals gebruikelijk het publiek plat - sommige mensen nemen alleen al voor dit onderdeel de boot naar het eiland - en 's avonds gaan in de Kleine Zaal de voetjes van de vloer op leuke dansplaatjes. Wat een dag!

Voor meer informatie en inschrijving - deze start begin februari - ga je naar Halve Marathon van Vlieland. Meld je aan, stap op die boot en loop mee. En loop je niet? Kom dan aanmoedigen. Ook jíj́ kunt dus meedoen.

(Foto: Djurre van der Schaaf, 2019)